Waar we samen leren, samen spelen en geloven in elk kind!
Contact

Directie

Juf  Ellen

Als directrice van de school vind ik het fantastisch om me elke dag in te zetten voor de kinderen in onze school en te werken aan een krachtige leeromgeving waar elk kind zich kan ontplooien.Als deel van het schoolteam werk ik nauw samen met de leerkrachten, de zorgcoördinator, het CLB, het schoolbestuur, de vriendenkring, de schoolraad, de scholengemeenschap…Iedereen is welkom met zijn vragen en bezorgdheden.

peuter – 1ste kleuter

Juf  Lieselotte

Al op jonge leeftijd kwam ik tot het besef dat ik iets met jonge kinderen wilde doen. Vandaar mijn keuze voor het Kleuteronderwijs. Ik ben de uitdaging aangegaan en na heel wat positieve ervaringen in ons schooltje blijft het elke dag een leuke zoektocht doorheen het leerproces. Rust en geborgenheid is een belangrijke eigenschap die ik probeer over te brengen naar de jonge kinderen om een veilig gevoel te creëren. In mijn vrije tijd geniet ik graag van lekker eten en een gezellige babbel.  

1ste kleuterklas

Juf  Els

Welkom op school, welkom in je eerste klasje !
Ik ben juf Els en samen met juf Lieselotte help ik jou kennismaken met ons klein maar heel fijn schooltje. In onze klas maak je kennis met de klaspop Jules en zijn vriendjes.
Juf houdt van gezelligheid. We vinden het heel belangrijk dat jij je goed en geborgen voelt in onze klas en daarom starten we elke dag met een ontmoetingsmoment in de kring.
Bij ieder thema kan je op ontdekking gaan in onze klas. Er zijn nieuwe materialen om mee te experimenteren, spelletjes en speelgoed om je mee te amuseren. Ik hou van prentenboeken en ga graag op zoek naar de mooiste boekjes om te vertellen.
Al spelend ontdekken we de wereld en toon jij wat je al kan.
Als trotse mama van 2 flinke zonen vertoef ik graag buiten in de natuur. Van zodra het zonnetje lonkt, trek ik graag met jullie op avontuur in onze prachtige schooltuin.
Ik kijk er alvast naar uit om je in ons warm klasje te mogen leren kennen.

Kinderverzorgster

Juf Anneke

De kleinste peuters en kleuters zijn ontzettend lief en nieuwsgierig. Ze willen alles zelf kunnen en proberen, maar vragen ook veel extra aandacht en hulp bij allerlei kleine dingen. Ik help heel graag in de klas van Juf Lieselotte en Juf Els. Als de kindjes naar het toilet gaan, of bij de potjestraining, bij de tafelmomenten, handen wassen, veters strikken en helpen bij de activiteiten…

2de kleuterklas

Juf Isabelle

Welkom in de 2de kleuterklas waar we samen superleuke avonturen beleven.De ganse dag zijn we druk in de weer. We maken vriendjes en kunnen al delen. We dromen en fantaseren, we vertellen verhalen en luisteren naar elkaar. We gaan op ontdekkingstocht, stellen heel veel vragen en leren de wereld rond ons een beetje beter begrijpen. En omdat we zo nieuwsgierig zijn, leren we ook heel veel nieuwe woorden en begrippen. We leven ons uit in allerlei fijn motorische activiteiten: tekenen, schilderen, stempelen, prikken, knippen, plakken… Maar we houden er ook van om heel veel te bewegen, te rennen, springen, dansen en te turnen.Als juf van deze klas vind ik het heel fijn om op de verhalen en de vragen van de kinderen in te gaan en samen met hen de wereld te ontdekken.Ik hou van de natuur. In mijn vrije tijd hou ik van werken in de tuin en het verzorgen van mijn honden en kippen.

3de kleuterklas

Juf Veronique

Hallo, welkom in de 3e kleuterklas, waar we spelen, leren en samen groeien!

Bij ons in de klas luisteren we naar elkaar, spelen we veel, zijn we creatief en ontdekken we nieuwe dingen maar zijn we vooral dikke vriendjes! We zijn volop bezig met letters, cijfers, schrijven en praten zelfs al een beetje Frans want elke week komt onze Pistache langs.

Ik hou van een levendige klas, met eigen inbreng van de kleuters. Ik stimuleer hen, om hun ideeën, wensen, verwachtingen te verwoorden en voor te stellen. De kleuters bieden me de grote lijnen aan,  ik zorg voor een passende invulling en samen gaan we op pad. Er valt heel wat te beleven in onze klas! De talrijke knuffels, de mooie tekeningen, de uitgebreide verhalen die krijg ik er spontaan allemaal bij.  Daar wordt je toch gewoon vrolijk van!

 Zelf ben ik een bezige bij. Op sportief vlak ben ik eerder te vinden voor lopen en zwemmen.  In mijn tuin kan ik tot rust komen. Op reis gaan, daar ben ik altijd voor te vinden! Verder ben ik fan van onze voetballende zoon en hou ik van dieren.  Thuis hebben we dan ook een aantal huisdieren die ook onze aandacht vragen.

1ste leerjaar

Juf Laurence

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’ (Pipi Langkous), deze spreuk is op het lijf geschreven van de kinderen uit het eerste leerjaar! Vol enthousiasme staan ze ieder jaar weer te popelen om aan een onwaarschijnlijk groots avontuur te beginnen. Leren lezen, rekenen en schrijven, samen de wereld ontdekken en leren van onze foutjes, zichzelf verliezen in een goed verhaal en blijven genieten van fantastische voorleesverhaaltjes in de klas…  Dit doen ze samen met juf Laurence, misschien wel de grootste kapoen van de klas?! Hun juf houdt van grapjes maken, lezen, dansen, wandelen én op restaurant gaan! Of gewoon gezellig thuis met haar gezin!

2de leerjaar

Juf Ann

Welkom in onze klas! Hier genieten we van de leukste verhalen en de spannendste boeken. De getallen tot 100 kennen voor ons geen enkel geheim meer. We leren de hoofdletters schrijven. Wees niet bang eens een foutje te maken. We zetten allemaal ons beste beentje voor en zijn hier om samen te leren!

3de leerjaar

Juf Marthe

Welkom in het derde leerjaar.
Hier staat juf Marthe voor je klaar.
De tijd in deze klas vliegt voorbij
met taal, rekenen en spelling erbij.
Tussen het leren door
bewegen wij heel veel hoor.
Al doen de beentjes zeer
toch lopen wij eens heen en weer.
Willen we even rust voor ons brein,
Dan gaan we dansen, want dat vindt de juf ook heel fijn.
Daar gaat de bel!
Snel! Snel! Snel!
We zitten klaar om te luisteren.
Nu kunnen we verder in de boeken snuisteren.

4de leerjaar

Juf Erika

Hallo, fijn dat u een kijkje komt nemen in onze klas.

Voor rekenen leren we heel veel, maar werken met getallen tot 100 000 en de kommagetallen leren kennen, vinden we het spannendst.

We bekijken de structuur van onze taal, leren voorspellend lezen en onderzoeken verschillende tekstsoorten (zoals instructies, verhalen, nieuwsberichten, gedichten, …).

Daarnaast verkennen we de wereld hier, elders, vroeger en nu. De actualiteit wordt op de voet gevolgd in onze klas. Tijdens de W.O.-lessen, muzische momenten, godsdienst, … staan groepswerk en je eigen mening vormen en voorstellen centraal.

Op onze klasdeur hangt: “De toekomst van de wereld zit vandaag in mijn klas”. Daarom zoeken we elk onze eigen weg, met onze eigen talenten, op onze eigen manier, … maar steeds met de blik vooruit!

Onze juf is graag creatief bezig. Ze houdt van kalligrafie en haken, af en toe waagt ze zich aan een workshop houtbewerking. Ze wordt stil van de schilderijen van Picasso.

Ook cultuur opsnuiven op reis, skiën, wandelen en fietsen zijn haar favoriete bezigheden.

5de leerjaar

Juf An-Sofie

In het 5e leerjaar krijgen we les van juf An-Sofie. Ze is tweetalig opgevoed. Ze houdt ervan tijd te spenderen met haar gezinnetje. Ze houdt erg van de natuur!

In onze klas verdiepen we ons een drietal uur per week in de Franse taal. Op het einde van het schooljaar spreken we al een aardig mondje Frans. Dit oefenen we samen met de leerlingen van een Waalse school.

We doen vaak aan groepswerk. Toch leren we ook zelfstandig werken.  

We werken vaak met laptops en leren typen met 10 vingers. Zo worden wij mediawijze tieners!

6de leerjaar

Meester Thijs

Welkom bij  ‘de meester’ van onze school! Ik ga aan de slag met de zesdeklassers van ‘t Hinkelpad. Wij herhalen, onderzoeken, plannen, creëren, evalueren,… dat het een lieve lust is. En niet omdat het volledig mijn ding is, maar ook omdat we er als school voor kiezen, proberen we in het zesde het digitale aspect grondig aan bod te laten komen. Tussen de ‘leer- en oefenmomenten’ door kan er soms wat worden gefilosofeerd. De leerlingen stellen zich immers vragen over hun leefwereld. Zeker als ze het volgende schooljaar een keuze moeten maken voor een secundaire school. Een zoektocht naar wie ze zelf zijn en wie ze willen worden. 

Niet enkel de zesdeklassers krijgen met mij te doen, in de namiddag kan ik geregeld mijn muzikaal ei kwijt bij de 1e en 2e graad. De kinderen komen dan musiceren. Mooie liedjes duren niet lang zonder dat we er plezier aan beleven!

Na schooltijd kan je mij wekelijks in de ‘Ruffel’ terugvinden. Daar train ik in de ‘Krijgskunstschool’. De ‘shoshin’ gedachte probeer ik mijzelf eigen te maken: ‘beginner’s mind’. Heerlijk toch, leren van elkaar!

Zorgcoördinator

Juf Patricia

Samen met de leerkrachten, directie en CLB waken we erover dat ieder kind zich goed voelt op school. In mijn rol als zorgcoördinator sta ik mee in voor de uitbouw en uitvoering van het zorgbeleid in de school. Zo spelen we gepast in op de ondersteuningsvragen van kinderen, of bieden we extra uitdagingen waar nodig. Ouders worden ook steeds geïnformeerd over de schoolloopbaan.

Turnjuf

Juf Els

In de turnles doen we geen rekenen en taal. Je leert hier wel klimmen, lopen, balsporten, zwemmen, springen en nog veel meer leuke dingen. In team samenwerken, plezier maken, spelregels respecteren, winnen en verliezen, grenzen verleggen, in ploeg spelen zij aan zij… En ook allerlei sportevenementen, zoals de scholenveldloop, de sportdagen, kronkeldidoes; daar zijn we ook graag bij. Sportieve groetjes!

l

Inschrijvingen

U kan contact opnemen met de school om een afspraak te maken voor een inschrijving.

i

Schoolmenu

Verse, evenwichtige warme maaltijden.
Voor de kinderen die boterhammen eten is er soep voorzien mits betaling.

Kalender

Kalender en info

SCHOOLVISIE

Zorgzaam

Leren om op een betrokken manier aandacht te hebben voor jezelf, de anderen en de wereld rondom ons zodat iedereen zich goed kan voelen.

Speels

Leren om fantasierijk, gemotiveerd en creatief aan de slag te gaan.

Kansen om te groeien

Leren om met eigen talenten en op eigen tempo stappen vooruit te zetten in het leerproces.

Samen leren om te leven

Leren om op een open en eerlijke manier iedereen de kans te geven om te ontdekken wat echt belangrijk is.

Elkaar kennen en herkennen

Leren om op een respectvolle manier aandacht te hebben voor ieders eigenheid en verbonden zijn in die zoektocht.

ZORGVISIE

Zorg dragen !

We zorgen voor een warme school waar alle kinderen, ouders en leerkrachten zich geborgen voelen.

Eigenheid

Hier mag je jezelf zijn.

Differentiatie

Ons onderwijsaanbod biedt groeikansen voor ieder kind.

Evalueren

We evalueren om bij te sturen waar nodig.

Open Communicatie

Vanuit een zorgbrede kijk communiceren we met ons team respectvol en eerlijk.

Troeven

Een warme, gastvrije school waar iedereen elkaar kent
– oog voor de talenten en interesses
– openheid voor diversiteit
– sterke ouderbetrokkenheid
– aandacht voor beweging en gezondheid
– een fantastische tuin
– digitale schoolborden
– initiatie Frans vanaf de 2de kleuterklas
– regelmatig bibliotheekbezoek
– samenwerking met het woonzorgcentrum De Linde
– taaluitwisseling in de 3de graad
– openluchtklassen in het lager
– klasoverschrijdend werken
– uitwisseling tussen het 3de kleuter en 1ste leerjaar
– peter- en meterschap voor de startende kleuters
– aandacht voor verkeersveiligheid

De vriendenkring

‘De vriendenkring’ bestaat uit een groep ouders die zich in samenwerking met het schoolteam en schoolbestuur inzet voor de kinderen en de school. Deze inzet wordt zichtbaar in het organiseren van activiteiten, het helpen bij activiteiten en het mee realiseren van allerlei infrastructurele werken.